КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

15 травня 2019р. в КНП «Бершадська ОЛІЛ» відбувся робочий візит керівника центру здоров’я Васильчук Т.І. та прес служби Департаменту охорони здоров’я.

Дата: 15.05.2019 11:15
Кількість переглядів: 304

Питання медичного обслуговування завжди було і є актуальним як на державному рівні, так і на обласному та районному рівнях.

15 травня 2019 року  голова  районної державної адміністрації Іван Стефанцов  та керівник Вінницького обласного Центру здоров'я, головний лікар Тамара Васильчук, з метою ознайомлення із ходом реалізації медичної реформи здійснили візит до КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування».

Керівники оглянули матеріально – технічну базу, роботу всіх служб та структурних підрозділів закладів.  Під час візиту голова райдержадміністрації зазначив, що забезпечення доступності населення до медичної допомоги та обслуговування, розвиток інфраструктури закладів охорони здоров’я, є одними із важливих напрямків державної політики.

«Отримання громадянами якісних медичних послуг – це перше, чого очікують громадяни від влади. І саме на це спрямована медична реформа.  Її мета – забезпечити всім громадянам України рівний доступ до якісних медичних послуг та перебудувати систему охорони здоров’я так, щоб у центрі був пацієнт.  Реформування первинної медицини для  пацієнта – це можливість рівного та ефективного доступу до лікарської допомоги, а для лікаря – новий рівень відповідальності. Перші зміни торкнулися лікарів первинної медичної допомоги – терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів. Після реформи у нашому районі загальний зведений бюджет по первинній ланці в 2018 році становив 21,2 млн грн., із яких 7,3 млн – заробітна плата. На майбутнє планується розширення програми реімбурсації. Сьогодні розпочато реформу вторинної ланки. Також проводяться ремонтні роботи в лікарнях.  Ми повинні розуміти, що в країнах Європи 80% медичної допомоги надається сімейним лікарем – лікарем первинної медичної допомоги. Медична галузь району має розвиватися на належному рівні і районна влада сприяє цьому, адже найважливіше – це здоров’я людей», - зазначив голова райдержадміністрації Іван Стефанцов. 

Сьогодні Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування обслуговує не лише жителів Бершадщини, а й Чечельницького і Теплицького районів. Це – майже 110 тисяч осіб.   Під час зустрічі головний лікар КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування» Лілія Брикуля зазначила, що за останні роки лікарня стала сучасним закладом у діагностичному і лікувальному напрямках. Тут працює новітній апарат спіральної комп’ютерної томографії (виробник – Німеччина, фірма «Сіменс», 2018 р.), який зробив великий прорив у діагностиці важких захворювань. Сучасні також апарати ультразвукової діагностики; цифровий рентген-апарат на два робочих місця. Заклад сповна забезпечено новими апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами. Придбано лапароскопічну стійку, завдяки якій постійно проводяться оперативні хірургічні та гінекологічні втручання. Дооснащено клініко-діагностичну лабораторію, відділення переливання крові; в хірургічне відділення придбано новий хірургічний стіл та діодну лампу в операційну; значно оновлені відділення: дитяче, екстреної медичної допомоги та перинатальний центр.

Усі робочі місця лікарів забезпечені комп’ютерами, принтерами, які працюють у єдиній медичній інформаційній системі України. Це дає змогу прослідкувати маршрут пацієнта на всіх рівнях надання допомоги – від сімейного лікаря до всіх медичних закладів вторинного та третинного рівнів.

За останні роки, завдяки дофінансуванню із районного  бюджету, значно покращено харчування хворих, медикаментозне забезпечення ургентних та пільгових категорій населення. Заклад пов­ністю забезпечений паливно-мастильними матеріалами, що дає змогу вчасно доставляти пацієнтів на лікування в профільні медичні заклади Вінниці. Щороку поновлюються комплекти білизни для хворих, закуплено у кожне відділення сучасні пральні машини, постійно виділяються кошти на поточні та капітальні ремонти відділень (це – дитяче, інфекційне, хірургічне, реанімаційне, поліклінічне та харчоблок).

В черговий раз лікарня продемонструвала  високий рівень надання цілодобової  медичної допомоги, як планової так і ургентної. Було відмічено, що заклад має потужний кадровий потенціал, повністю готовий до укладання угоди з НСЗУ.  За останні роки лікарня в діагностичному і лікувальному напрямках стала найсучаснішим та потужним закладом та відповідає всім вимогам.

Голова Бершадської райдержадміністрації Іван Стефанцов подякував медичним працівникам за відповідальну і самовіддану працю. Наголосив, що надання якісних медичних послуг населенню району, запровадження медичної реформи - це спільна справа і медичних працівників, і керівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування району.


« повернутися

Вхід для адміністратора