КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

У Бершадській ОЛІЛ забезпечено належну організацію дієтичного харчування хворих стаціонару

Дата: 22.02.2019 15:28
Кількість переглядів: 272

     Дієтичне харчування пацієнтів, які перебувають на лікуванні у стаціонарних відділеннях Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування є  обов’язковою складовою комплексної терапії.

В стаціонарних відділеннях Бершадської ОЛІЛ забезпечується 4-х разове харчування 200 хворих. Під час роботи кухарі та кухонні робітниці  дотримуються санітарно-гігієнічних  норм  та технологічних вимог до роботи харчоблоку.

       У минулому році, за  сприяння народного депутата України Миколи  Кучера,  виділено кошти з фонду соціально-економічного розвитку  для проведення  капітального  ремонту  харчоблоку.  Загальна вартість проведеного ремонту харчоблоку становить  843996  грн.  Відремонтовано  дах,  замінено вікна та двері на енергозберігаючі, проведено заміну електропроводки та електричного щитка.  У  всіх приміщеннях   замінили керамічну  плитку, придбали  витяжку. Також облаштовано кімнату гігієни для працівників,   створені сприятливі  умови праці . За кошти місцевого бюджету придбано кондиціонер, духову шафу, електром’ясорубку, набір кухонного посуду, меблі.

    Забезпечення належного харчування для хворого відіграє важливу роль у процесі його одужання, тому питанням організації харчування пацієнтів у стаціонарі систематично переймається  виконавча влада у районі.   Якість харчування в лікарні значною мірою залежить від його організації. Так за підтримки та розуміння  голови районної державної адміністрації Івана Стефанцова, голови  районної ради Михайла Бурлаки та депутатського корпусу  здійснюється дофінансування з районного бюджету на придбання продуктів харчування, в тому числі м’яса,

риби, масла, що дало можливість значно покращити якість  харчування пацієнтів, згідно затвердженого меню. 

   Раціональне харчування має за мету служити на користь покращанню стану хворого та його одужання, забезпечення повноцінного дієтичного харчування хворих стаціонару є  однією з умов успішного лікування.


« повернутися

Вхід для адміністратора