КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Перевірили готовність Бершадської ОЛІЛ до профілактики й можливої боротьби з гострою респіраторною хворобою, спричиненою короновірусом COVID -19

Дата: 17.03.2020 08:35
Кількість переглядів: 284

Голова Бершадської районної державної адміністрації Валентин Русначенко та голова районної ради Михайло Бурлака з робочим візитом відвідали  КНП « Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування». 

Основною метою було ознайомлення з роботою медичного закладу та перевірка готовності до профілактики й можливої боротьби з гострою респіраторною хворобою, спричиненою короновірусом COVID -19.

Медичний персонал лікарні має розроблений алгоритм дій в разі поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену корона вірусом Covid-19.

У лікарні функціонує інфекційне відділення на 20 ліжок, в тому числі напівбоксована палата на 2 ліжка. Розроблений детальний план швидкого перепрофілювання медичних відділень, у разі необхідності, зокрема будуть розгорнуті 10 ліжок у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії та перепрофільовані 30 ліжок  у терапевтичному відділенні.

В лікарні із необхідного обладнання наявні 13 апаратів штучної вентиляції легенів (з  них 5 сучасних, придбані в минулому році), 11 інфузоматів, 13 пульсоксиметрів, 9 апаратів ЕКГ, 3 стаціонарні і 3 портативні рентген-апарати, один з них сучасний цифровий рентген-апарат. Також в закладі працює сучасний апарат спіральної комп’ютерної томографії. Інфекційне, терапевтичне, реанімаційне та приймальне  відділення  Бершадської ОЛІЛ забезпечені централізованим постачанням кисню. Для запобігання поширенню  інфекції медичні заклади забезпечені жарознижуючими, антибактеріальними препаратами, інфузійними розчинами, дезінфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту. Здійснюються заходи щодо створення необхідного запасу лікарських засобів. На засіданні 33 сесії Бершадської районної ради 7 скликання депутатами підтримано рішення щодо додаткового виділення коштів на придбання швидких тестів для виявлення коронавірусу та засобів індивідуального захисту

.


« повернутися

Вхід для адміністратора