КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Наше завдання – не допустити поширення коронавірусної інфекції в Бершадському районі

Дата: 17.03.2020 08:38
Кількість переглядів: 234

14 березня 2020 року голова райдержадміністрації Валентин Русначенко, за участі голови районної ради Михайла Бурлаки, провів засідання оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу на території району.

  На виконання постанови Кабінету Міністрів України від11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19 та з метою забезпечення готовності району до попередження занесення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу спричинену корона вірусом проводиться ряд невідкладних заходів.

  «Наше  завдання – не допустити поширення коронавірусної інфекції в Бершадському районі, а також запобігти панічним наслідкам. Маємо напрацювати алгоритм дій та прийняти рішення, якими будемо надалі керуватися в нашій спільній роботі», – наголосив голова райдержадміністрації.

 Рішенням комісії ТЕБ і НС в районі впроваджений карантин в освітніх закладах, заборонено проведення масових заходів, проводиться широка інформаційна санітарно-освітня робота. Необхідно провести заходи щодо захисту медичних працівників, пацієнтів будинку для людей похилого віку.

       Головні лікарі закладів охорони здоров’я поінформували про наявність необхідного медичного обладнання та їх робочий стан. Зокрема в ОЛІЛ функціонує  інфекційне відділення на 20 ліжок, в тому числі напівбоксована палата на 2 ліжка, розгорнуті 10 ліжок у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. У разі виникнення потреби для госпіталізації хворих із нашого району та районів, які входять в зону обслуговування ОЛІЛ, також будуть перепрофільовані 30-40 ліжок  у терапевтичному відділенні.

    Інфекційне, терапевтичне, реанімаційне, хірургічне, приймальне  відділення та перинатальний центр Бершадської ОЛІЛ забезпечені централізованим постачанням кисню. Є 13 апаратів штучної вентиляції легенів (з  них 5 сучасних, придбані в минулому році), 11 інфузоматів, 13 пульсоксиметрів, 9  апаратів ЕКГ, 3 стаціонарні і 3 портативні рентген-апарати, один з них сучасний цифровий рентген-апарат,  в закладі працює сучасний апарат спіральної комп’ютерного томографії. Для запобігання поширеності інфекції медичні заклади забезпечені лікарськими та дезінфікуючими засобами.

На засіданні 33 сесії Бершадської районної ради 7 скликання депутатми підтримано рішення щодо додаткового виділення коштів на придбання лікарських та дезінфікуючих засобів, швидких тестів для виявлення корона вірусу та засобів індивідуальної дії.

    Під час засідання оперативного штабу вирішили додатково  вжити на території району заходів щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції: максимально перевести усі послуги в онлайн; відкласти проведення зустрічей, круглих столів та нарад з великою кількістю осіб; рекомендувати радам усіх рівнів відмовитися від проведення сесій, у разі терміновості – в закритому режимі; рекомендувати керівникам релігійних організацій обмежити богослужіння та дотримуватися заходів індивідуального захисту; рекомендувати громадянам відмовитися від закордонних поїздок в країни групи-ризику; перевізникам всіх рівнів – проводити дезінфекційні заходи у громадському транспорті. 


« повернутися

Вхід для адміністратора