КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Впровадження електронної форми листків непрацездатності

Дата: 30.09.2021 16:12
Кількість переглядів: 108

Запровадження електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність - важливий етап цифрової трансформації в системі охорони здоров’я та побудови системи ефективного електронного документообігу. Запровадження медичного висновку про тимчасову непрацездатність підвищить контрольованість процесів засвідчення непрацездатності та зменшує корупційні ризики при видачі необґрунтованих лікарняних та спрощує отримання страхових виплат.

Лікарю необхідно формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність, без необхідності заповнювати паперові бланки листів непрацездатності. Адже медичний та фінансовий процес тепер розділені і всі необхідні дані додаються автоматично Пенсійним фондом України.

Перехід до повноцінного формування електронних лікарняних вже з 01 вересня 2021 року означає, що ще один із процесів, що пов’язані із соціальною сферою та сферою охорони здоров’я автоматизується і стає прозорішим та зручнішим для пацієнтів, роботодавців, медичних працівників.

Процес отримання лікарняного є чітким та послідовним. Лікар створює електронні медичні записи на основі яких він має можливість створити медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків про тимчасову непрацездатність та завіряє його кваліфікованим електронним підписом. Звідти за кілька секунд лікарняний потрапляє до Реєстру Пенсійного фонду. Там формується електронний листок непрацездатності — це саме той документ, за яким нараховують виплати для застрахованих осіб.

 

 

 

Заступник головного лікаря

по медичній частині                                                                        Шелест О.Б.


« повернутися

Вхід для адміністратора