КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Голова райдержадміністрації оглянув хід проведення ремонту клініко-діагностичної лабораторії ОЛІЛ

Дата: 22.05.2019 08:59
Кількість переглядів: 254

В рамках візиту до Бершадської ОЛІЛ, голова райдержадміністрації Іван Стефанцов оглянув хід проведення ремонту клініко-діагностичної лабораторії ОЛІЛ,  на який з районного бюджету виділено 300 тис. грн.

  Для забезпечення умов комфортного перебування хворих, роботи медичного персоналу та відокремлення приміщення  клініко-діагностичної лабораторії ведуться капітальні ремонтні роботи. У коридорі – переході між поліклінікою і стаціонаром   вже  відремонтовано стіни  та підлогу, проведено облицювання плиткою, заміну дверей.

  З липня 2019 року, згідно з планами Міністерства охорони здоров’я, в Україні запрацює програма "Безкоштовна діагностика". Тобто стартує реформа спеціалізованої медичної допомоги - вторинки. На першому етапі за принципом "кошти за пацієнтом" працюватимуть амбулаторно-поліклінічні заклади. В рамках цього проекту сімейний лікар, терапевт або педіатр видаватимуть пацієнтам направлення на  консультації спеціалістів та діагностичні обстеження ( рентген, УЗД, маммографія, ендоскопія, клініко-діагностичні аналізи) за які  буде сплачувати Національна служба здоров’я.

   Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування – заклад, який надає спеціалізовану медичну допомогу, вже отримала статус комунального некомерційного підприємства, а  з липня планує підписати угоду з Національною службою здоров’я. Це сприятиме збільшенню самостійності в господарських і управлінських справах, стимулюватиме до поліпшення якості медичних послуг і підвищення економічної ефективності використання активів лікарні.

  Питання якісного надання медичної допомоги населенню району перебувають на постійному контролі районної виконавчої влади, яка акумулює максимум зусиль для забезпечення своєчасної діагностики і ефективного лікування у комфортних умовах.


« повернутися

Вхід для адміністратора