КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Григорій Якович Будкевич.

Дата: 13.01.2020 13:43
Кількість переглядів: 323

  

24 січня 2020 року минає 120 років з дня народження заслуженого лікаря УРСР Григорія Яковича Будкевича. В 1934 році він став  першим  головним  лікарем    новоствореного закладу Бершадська  центральна   районна   лікарня.

         Про організаторський та лікарський талант Г.Я. Будкевича  ходили легенди. Він був лікарем від Бога, а хірургія була сенсом його життя. Техніка виконання хірургічних операцій Г.Я.  Будкевича  була бездоганна. Відчуття інструмента,  відчуття найменшого дотику і найтоншого проколу – це притаманне лише  талановитим хірургам.   Завдяки його майстерності було врятовано тисячі  хворих. Найкращим інструментом були пальці хірурга.

          Все для людей, все для хворих, все для  лікарні – життєве  кредо лікаря Григорія Яковича Будкевича, який  30 років  віддав Бершадщині, її людям, розвитку охорони здоров’я. Його  відданість медицині та пацієнтам  була безмежна. Він був взірцем благородства, освіченості, порядності   і   доброти.  Його любили, поважали  колеги, друзі, пацієнти.

          Жителі Бершадщини і сьогодні  пам’ятають про лікаря-хірурга, головного лікаря  центральної районної лікарні  Григорія Яковича Будкевича.

          Після смерті Григорія Яковича  Будкевича вулиця Лікарняна була перейменована на вулицю Будкевича, а на корпусі колишнього хірургічного відділення  встановлено меморіальну дошку.


« повернутися

Вхід для адміністратора