КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Керівники району здійснили візит до опорного закладу охорони здоров’я -Бершадської ОЛІЛ

Дата: 17.03.2020 08:40
Кількість переглядів: 261

 Голова районної державної адміністрації Валентин Русначенко, спільно з головою районної ради Михайлом Бурлакою  оглянули хід   підготовки до проведення  реконструкції приймального відділення Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування.

Як поінформувала головний лікар Лілія Брикуля, для того щоб пришвидшити роботи з реконструкції працівники лікарні власними силами проводять окремі підготовчі роботи.

      В межах реалізації урядової програми щодо екстреної меддопомоги у 2020 році в Україні проводиться реконструкція  приймальних відділень для екстреної медицини. Для цього у Міністерстві охорони здоров’я України розробили брендбук, на який орієнтуватимуться виконавці будівельних робіт по усій Україні. Програма  також передбачає наповнення приймальних відділень  обладнанням – не лише найнеобхіднішим, а й таким дороговартісним, як комп’ютерні томографи. Оновлене приймальне відділення працюватиме у дещо  новому форматі з діагностичними ліжками. Серед принципових змін —нові маршрути пацієнтів та відвідувачів. Для кожної групи буде свій вхід, логістика ще допрацьовується, щоб  вона була зрозумілою та зручною як для пацієнтів, так і для лікарів та відвідувачів.

 У Бершадській ОЛІЛ також ведеться ретельна підготовка до другого етапу медичної реформи, який стартує з 1 квітня. Лікарі забезпечені відповідно облаштованими робочими місцями з підключенням до мережі «Інтернет», мають електронно-цифрові підписи та зареєстровані в НСЗУ, аби надалі працювати за новими правилами.

 

      Підсумовуючи візит до Бершадської ОЛІЛ голова райдержадміністрації Валентин Русначенко зазначив: «Для медичних працівників і пацієнтів 2020 рік є роком змін.  Серед основних принципів реформи вторинної ланки є пацієнтоорієнтований підхід, що  надасть можливість— пацієнтам отримати якісну медичну послугу, а медичному персоналу належну заробітну плату»


« повернутися

Вхід для адміністратора