КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Інформація головного лікаря КНП «Бершадська ОЛІЛ» про організацію надання медичної допомоги хворим на корона вірусну хворобу (COVID-19)

Дата: 06.04.2020 15:48
Кількість переглядів: 243

Насамперед відзначу, що проблем по організації роботи у нас немає. Колектив лікарні надає допомогу і жителям Теплицького та Чечельницького районів. Ми діємо злагоджено із владою, прокуратурою та поліцією.

За минулий тиждень медичних працівників забезпечено засобами індивідуального захисту. На даний час заклад забезпечено: швидкими тестами на COVID-19, медичними респіраторами F2 та F3, медичними багаторазовими костюмами біозахисту, багаторазовим медичним одягом, захисними масками, бахілами, захисними окулярами, одноразовими рукавичками та спиртовим антисептиком.

За період епідемії було 3 випадки підозри на COVID-19, але вони не підтвердилися лабораторним методом діагностики. Водночас хочу заспокоїти жителів району: рівень захворювання на легеневу патологію не перевищує даних відповідного періоду минулого року.

У лікарні є 13 апаратів ШВЛ, із них 5 –сучасних. Для швидкої діагностики ми забезпечені необхідною апаратурою: 3 портативних рентген – апарати, 3 стаціонарних (один з них сучасний цифровий), апарат СКТ, 11 інфузоматів, 13 пульсоксиметрів, 9 апаратів ЕКГ.

Весь персонал нині працює у посиленому режимі, як того вимагає обстановка, з почуттям високої відповідальності.

Планових хворих тимчасово не госпіталізуємо. Але якщо є потреба, робимо винятки. Консультації хворих проводимо як у поліклініці  (ургентних), так і в телефонному режимі. Ваш найперший помічник – сімейний лікар. Проте, коли виникла підозра на корона вірус – звертайтеся за телефоном «103».

Щира вдячність усім благодійникам, небайдужим людям, які відгукнулися на прохання медиків і надають відчутну допомогу та підтримку. Це – депутати всіх рівнів (від народного депутата України до обласної, районної ради), керівники району, міста, сільськогосподарських товариств, приватних підприємств, підприємці, жителі району. Вони перераховують кошти на спеціальний рахунок, надають необхідні матеріали, послуги.

Окрема велика подяка всім медичним працівникам.


« повернутися

Вхід для адміністратора