КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

20 травня – Всесвітній день травматолога

Дата: 20.05.2021 08:20
Кількість переглядів: 131

20 травня в усьому світі відзначають Всесвітній день травматолога. Професія лікаря-травматолога гідна великої поваги, оскільки це не тільки спеціальність, а й покликання. Лікарі-травматологи  фахівці своєї справи, мають високу кваліфікацію і досвід, постійно самоудосконалюються,  адже від їх знань та вмінь залежать здоров’я і життя пацієнта. У всьому світі в цей день приділяють  увагу і вшановують  травматологів.

Травматологія (від грец. trauma — ушкодження, logos — вчення) — це не вузьке поняття обмежене рамками лікування травм опорно-рухового апарату, а широкий комплекс науково обґрунтованих теоретичних, практичних і організаційних положень, що охоплюють питання патології, клініки і лікування постраждалих.

В сучасному світі травматизм і смертність внаслідок травми постійно зростає. Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, від травм щороку гине 2 млн. чоловік, а травми різного ступеня тяжкості отримують близько 30 млн. людей. Травматизм це не тільки медична, а і соціальна проблема сучасного суспільства. Вчені України, не в останню чергу, зробили суттєвий внесок у вивчення травми: розробку принципів раннього сортування, покращення показань до переливання крові, створення мережі банку крові і плазми, а також мобільних служб швидкої допомоги. В наш час щороку з’являються виноходи за допомогою яких хворі з травмою можуть зберегти свій повноцінний статус.

           Щиро вітаємо травматологів КНП «Бершадська ОЛІЛ»  з професійним святом! Пишаємось вами та бажаємо міцного здоров’я!

 

 

 

 

 

Адміністрація КНП «Бершадська ОЛІЛ»


« повернутися

Вхід для адміністратора