КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Міжнародний день офтальмолога

Дата: 08.08.2021 15:54
Кількість переглядів: 69

8 серпня – Міжнародний день офтальмології

 

8 серпня у світі відзначається Міжнародний день офтальмології. Професійне свято лікарі-офтальмологи відзначають з 2004 року. Це стало приводом для поширення актуальної та сучасної інформації про новації та можливості галузі. Адже ця медична спеціальність стрімко розвивається і вдосконалюється. Доступність висококваліфікованої офтальмологічної допомоги значною мірою визначає якість життя людини, оскільки забезпечує можливість збереження зору.

https://zp.gov.ua/upload/post_image/o_1ck717i2jn4c2qg1160mnr1duha.jpg

Датою проведення Міжнародного дня офтальмології було обрано 8 серпня - день народження знаменитого хірурга-офтальмолога Святослава Федорова, внесок якого у розвиток цієї галузі медицини у світі є надзвичайно великим.

Святослав Федоров створив штучний кришталик і провів експериментальну операцію з його імплантації. У 1969 році він зайнявся імплантацією штучної рогівки, а в 1973 вперше у світі розробив і провів операцію з лікування глаукоми на ранніх стадіях (метод глибокої склеректомії, який згодом одержав міжнародне визнання). Офтальмологи всього світу досі широко використовують для корекції короткозорості методику, розроблену Федоровим, за його ініціативи був створений Інститут мікрохірургії ока.

У цей святковий День ми приєднуємося до численних привітань на адресу лікарів офтальмологів і бажаємо їм міцного здоров’я, великих успіхів у їх медичній практиці, сімейного тепла, затишку і щастя!


« повернутися

Вхід для адміністратора