КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Психіатричне відділення у КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради»

Дата: 13.03.2024 09:19
Кількість переглядів: 8



Психічне та фізичне здоров’я є рівноцінно важливими складовими загального здоров’я людини. Психічні захворювання (особливо депресія) підвищують ризик виникнення багатьох видів фізичних проблем зі здоров‘ям: інсульту, діабету, захворювань серця.

Психічне здоров’я може бути порушеним, коли вимоги до людини перевищують її здібності та ресурси.

Психічні розлади можна розділити на 2 групи: ендогенні та екзогенні. До першої групи входять захворювання, спричинені генетикою або порушенням метаболізму. У другій групі - захворювання, що виникли внаслідок зовнішніх чинників: вживання наркотиків і алкоголю, інфекцій, конфліктів з оточуючими, тощо.

За ініціативи першої леді України Олена Зеленська реалізується Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Дана програма створена для того, щоб дати людям найкращі інструменти допомогти собі.

Війна і горе, яке вона принесла - це основний привід звернути увагу на ментальне здоров’я і створити якісні послуги для людей не лише на рівні сімейного лікаря, а і на базі лікарень вторинного рівня, де працюють досвідчені психіатри.

Згідно програми медичних гарантій за договором НСЗУ та пакетом медичної допомоги "Психіатрична допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах" з 1 березня 2024 року у КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради» розпочинає функціонувати психіатричне відділення.

Нарешті люди, які мають психічні розлади, можуть отримати допомогу найкращих спеціалістів у комфортних умовах багатопрофільної лікарні.

Завідувач відділення, лікар-психіатр: ЯЦЮК Олександр Сергійович;

Лікар-психіатр: ПІНЧУК Лариса Іванівна;

Психолог: КУБКО Тетяна Віталіївна, ЮРЧЕНКО Ілона Олександрівна;

Старша медична сестра: АНДРЕЙЦЕВА Наталія Василівна;

Медичний брат: ШЕРЕМЕТА Олексій Олександрович;

Сестри медичні: ТУР Галина Дмитрівна, ЗАМКОВА Ольга Федорівна, ДЕМЧЕНКО Тетяна Володимирівна, ЖИЦЬКА Вікторія Віталіївна;

Молодші медичні сестри: ЖУРАВЛЕНКО Тетяна Дмитрівна, ТОМИШИНИЦЬ Лариса Володимирівна, ДЕРКАЧ Родіка Іванівна, ПАЛАМАРЧУК Раїса Петрівна, СТЕПАНЯН Катерина Григорівна.
 







 


« повернутися

Вхід для адміністратора