КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Психіатричне відділення у КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради»

Дата: 13.03.2024 09:19
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Психічне та фізичне здоров’я є рівноцінно важливими складовими загального здоров’я людини. Психічні захворювання (особливо депресія) підвищують ризик виникнення багатьох видів фізичних проблем зі здоров‘ям: інсульту, діабету, захворювань серця.

Психічне здоров’я може бути порушеним, коли вимоги до людини перевищують її здібності та ресурси.

Психічні розлади можна розділити на 2 групи: ендогенні та екзогенні. До першої групи входять захворювання, спричинені генетикою або порушенням метаболізму. У другій групі - захворювання, що виникли внаслідок зовнішніх чинників: вживання наркотиків і алкоголю, інфекцій, конфліктів з оточуючими, тощо.

За ініціативи першої леді України Олена Зеленська реалізується Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Дана програма створена для того, щоб дати людям найкращі інструменти допомогти собі.

Війна і горе, яке вона принесла - це основний привід звернути увагу на ментальне здоров’я і створити якісні послуги для людей не лише на рівні сімейного лікаря, а і на базі лікарень вторинного рівня, де працюють досвідчені психіатри.

Згідно програми медичних гарантій за договором НСЗУ та пакетом медичної допомоги "Психіатрична допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах" з 1 березня 2024 року у КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради» розпочинає функціонувати психіатричне відділення.

Нарешті люди, які мають психічні розлади, можуть отримати допомогу найкращих спеціалістів у комфортних умовах багатопрофільної лікарні.

Завідувач відділення, лікар-психіатр: ЯЦЮК Олександр Сергійович;

Лікар-психіатр: ПІНЧУК Лариса Іванівна;

Психолог: КУБКО Тетяна Віталіївна, ЮРЧЕНКО Ілона Олександрівна;

Старша медична сестра: АНДРЕЙЦЕВА Наталія Василівна;

Медичний брат: ШЕРЕМЕТА Олексій Олександрович;

Сестри медичні: ТУР Галина Дмитрівна, ЗАМКОВА Ольга Федорівна, ДЕМЧЕНКО Тетяна Володимирівна, ЖИЦЬКА Вікторія Віталіївна;

Молодші медичні сестри: ЖУРАВЛЕНКО Тетяна Дмитрівна, ТОМИШИНИЦЬ Лариса Володимирівна, ДЕРКАЧ Родіка Іванівна, ПАЛАМАРЧУК Раїса Петрівна, СТЕПАНЯН Катерина Григорівна.
 

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
 


« повернутися

Вхід для адміністратора