КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

У КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування" з 26.02.2024 біля центрального входу у поліклініку працював мамограф "КВІТКА"

Дата: 14.03.2024 09:30
Кількість переглядів: 8


Онкологічні захворювання на сьогодні є однією з найбільш актуальних і невирішених медичних проблем людства. Злоякісні пухлини виникають у жителів усіх континентів і країн, багатих і бідних, чоловіків та жінок.

За підсумками 2023 року зафіксоване суттєве зростання рівня онкологічної захворюваності.

Причини розвитку онкопатології різні - від психоемоційних до генетичних. При цьому, необхідно враховувати екологічні чинники та надзвичайні умови воєнного часу.

Варто пам'ятати, що регулярні обстеження для різних типів раку збільшують шанси на раннє виявлення хвороби, а отже — кращу ефективність лікування.

Українцям доступні скринінгові обстеження найпоширеніших видів раку.

Зокрема, це – мамографія (скринінг раку молочних залоз), ПАП-тест (скринінг на рак шийки матки); тест на приховану кров у калі й колоноскопія (скринінг раку товстого кишківника); ультразвукова діагностика органів малого таза; дерматоскопія атипових родимок; аналізи на гепатити В і С.

У КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування" з 26.02.2024 біля центрального входу у поліклініку працював мамограф "КВІТКА". Тож жінки нашої громади мали змогу пройти профілактичний огляд. А для подальшого дообстеження у Бершадській ОЛІЛ є чотири апарати УЗД, апарат СКТ, а найголовніше - чудовий лікар-онколог - ЗАРЕЦЬКИЙ Олександр Костянтинович, який у разі необхідності надасть кваліфіковану консультацію і при потребі спрямує подальше лікування та сестра медична – ДЕМ’ЯНИК Тетяна Михайлівна (кабінет 316).

Важливо пам’ятати, що вчасне виявлення раку значно збільшує шанси на одужання.

Будьте здоровими!




« повернутися

Вхід для адміністратора