КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Лікарняний банк крові (ЛБК) у КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування БМР»

Дата: 15.03.2024 09:35
Кількість переглядів: 7


Лікарняний банк крові (ЛБК)
є структурним підрозділом КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування БМР», який забезпечує організацію надання трансфузійної допомоги пацієнтам.

В даному структурному підрозділі працюють лікар-трасфузіолог ДРОБИНЧУК Олексій Якович та медична сестра ЗАГАРІЙ Людмила Миколаївна.

ЛБК: замовляє, отримує, зберігає, розподіляє компоненти та препарати крові.

Донорство крові – це важливо. Однак у багатьох країнах попит перевищує пропозицію – до них відноситься і Україна – а перед службами крові стоїть складне завдання створити достатні запаси крові, забезпечивши при цьому її якість та безпеку.

На даний час не знайдеться такої галузі медицини, яка б не використовувала для спасіння життя та здоров’я людини переливання крові та її компонентів ( різних видів плазми свіжозаморожуваної, еритроцитів, тромбоцитів, кріопреципітата замороженого).

Запаси крові важливі для відділень нашої лікарні, адже донорська кров потрібна для лікування поранених військових, хворим на важкі хронічні захворювання, для збереження життя породіллям, дітям і дорослим, а також потерпілим від опіків та аварій.

Донорство позитивно впливає і на психологічний стан людини. Окрім врятованих життів, здача крові приносить і фізичну користь нашому організму. Ця процедура тренує організм, посилаючи сигнал до самооновлення. Стимуляція кровотворення приводить до поліпшення емоційного стану людини. Регулярна здача крові – це профілактика захворювань серцево-судинної системи, атеросклерозу, порушень функції печінки.

Нажаль зараз активність донорів знижена. Тому завчасно запрошуємо донорів-волонтерів та всіх небайдужих 18 квітня 2024 року поділитись часткою своєї крові заради спасіння життя за здоров’я людей, які її потребують.





« повернутися

Вхід для адміністратора