КНП "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування"
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Медична допомога – доступна, якісна, високоспеціалізована – коментар головного лікаря Бершадської ОЛІЛ Лілії Брикулі

Дата: 18.04.2019 09:17
Кількість переглядів: 235

Окружна лікарня інтенсивного лікування обслуговує сьогодні не лише жителів Бершадщини, а й Чечельницького і Теплицького районів. Це – майже 110 тисяч осіб.

За останні роки в нас відбулися значні зміни. Так, для надання кваліфікованої допомоги та комфортних умов перебування пацієнтів щорічно із районного бюджету лікарня дофінансовується майже на чверть від загального розпису доходів і видатків.

Завдяки цьому значно покращено харчування хворих, медикаментозне забезпечення ургентних та пільгових категорій населення. Заклад пов­ністю забезпечений паливно-мастильними матеріалами, що дає змогу вчасно доставляти пацієнтів на лікування в профільні медичні заклади Вінниці. Щороку поновлюються комплекти білизни для хворих, закуплено у кожне відділення сучасні пральні машини, постійно виділяються кошти на поточні та капітальні ремонти відділень (це – дитяче, інфекційне, хірургічне, реанімаційне, поліклінічне та харчоблок).

Окремо хочу зупинитись на оснащенні закладу апаратурою. За останні роки наша лікарня стала сучасним закладом у діагностичному і лікувальному напрямках. Тут працює новітній апарат спіральної комп’ютерної томографії (виробник – Німеччина, фірма «Сіменс», 2018 р.), який зробив великий прорив у діагностиці важких захворювань. Сучасні також апарати ультразвукової діагностики; цифровий рентгенапарат на два робочих місця. Заклад сповна забезпечено новими апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами. Придбано лапароскопічну стійку, завдяки якій постійно проводяться оперативні хірургічні та гінекологічні втручання. Дооснащено клініко-діагностичну лабораторію, відділення переливання крові; в хірургічне відділення придбано новий хірургічний стіл та діодну лампу в операційну; значно оновлені відділення: дитяче, екстреної медичної допомоги та перинатальний центр.

Усі робочі місця лікарів забезпечені комп’ютерами, принтерами, які працюють у єдиній медичній інформаційній системі України. Це дає змогу прослідкувати маршрут пацієнта на всіх рівнях надання допомоги – від сімейного лікаря до всіх медичних закладів вторинного та третинного рівнів.

Тому хочу звернутися до всіх жителів району: будь-яке захворювання, навіть найважче, набагато швидше та ефективніше лікується, якщо вчасно звернутись у медичний заклад.

Сьогодні інфаркт, інсульт – це не вирок. У нашому реанімаційному відділенні є все для того, щоб навіть при таких недугах пацієнт одужав. Але це можливо, якщо звернутися у лікарню до 6 години від його початку (тобто перших симп­томів захворювання). Тому переконливо прошу: не займатися самолікуванням при підвищенні тиску, болях за грудиною або в ділянці серця, а негайно звертатися у медичні заклади.

Також хочу наголосити, що онкологія сьогодні займає одне із перших місць за смерт­ністю населення. Але якщо вчасно діагностувати ці захворювання, то і результат лікування буде позитивний. Тому запрошуємо всіх проходити 1 раз у рік профілактичні медичні огляди (флюорографію, ЕКГ, УЗД, ФГС, лабораторні дослідження, сімейного лікаря, жінки – у гінеколога).

Сьогодні, в силу різних причин, на жаль, немає жодної сім’ї, яка б не зіткнулася з медициною. Тому зрозуміло, що у кожного своє ставлення до працівників галузі, до обслуговування, до реформ, які відбуваються.

Усе, чого ми досягли, – це результат політики Президента України Петра Порошенка, активної участі,  послідовної довготривалої роботи народного депутата України Миколи Кучера, тісної співпраці голови райдержадміністрації Івана Стефанцова, голови районної ради Михайла Бурлаки та депутатського корпусу, і, звичайно, колективу лікарні (а це більше 400 працюючих).

Впевнено та відповідально можу сказати: такої дієвої допомоги, такого розуміння проблем хворих людей, ще не було. Все це створило потужний фундамент для подальшого розвитку охорони здоров’я на Бершадщині.


« повернутися

Вхід для адміністратора